Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:28 80 05 53

Send os en e-mail
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Masker

Der er ingen varer
Masker

I de traditionelle afrikanske samfund var masken en middel til erhvervelse af åndernes kræfter til gavn for samfundet. Masken er både en religiøs, en politisk og en social institution. Masken skal gengive den repræsenterede ånds karakteristika og skjule identiteten af den person der bærer den. Maskerne anvendes typisk ved begravelsesritualer for at fange den afdødes ånd, i helbredende eller fertilitetsritualer og ved diverse festligheder. Der findes utallige afrikanske masker fra forskellige stammer. Maskernes betydning og anvendelsesområde afgør deres form, størrelse og udseende.

I vore dage er interessen for pyntemasker blevet så stor, at kunstnerne nu producerer verdslige masker som enhver kan bruge som pyntegenstand. Maskerne i shoppen har intet helligt. De anvendes kun til pynt. Der er foreløbigt masker fra Baoulé og Dan stammerne. Den kunstneriske og den traditionelle udførsel giver mulighed for at observere levevis og livsstil for hver af disse etniske grupper.

Underkategorier

  • Baoulé masker
    Baoulé er en af de største etniske grupper i Elfenbenskysten. De bor i det centrale Elfenbenskysten og tilhører Akan gruppen ligesom Ashantierne fra Ghana. Baoulé maskerne udmærker sig ved deres ansigtstræk og skønhedsmærkerne på kinden. Baoulé maskerne er udarbejdet afrikansk mahogni og i kapoktræ, et træ der er let at bearbejde. Kapoktræet findes hovedsageligt i Vestafrika. Masker udarbejdet i afrikansk mahogni slutter med AM i varenumret.
  • Dan masker
    Dan folket bor i den vestlige del af Elfenbenskysten. Dan masker er udformet i en speciel, ægformet stil. Dan maskerne er udarbejdet i Azobé, et hårdt, stærkt og holdbart træ der er modstandsdygtigt over for svamp, termitter og boreorme. Træet er varigt i vand og er en fremragende bygningstømmer som benyttes til bl.a. havnearbejde, fundamentspæle, møbler og jernbanesveller. I Danmark er azobé brugt til alle nyere færgehavne.Dan maskerne er næsten ens i udskæring men har små nuancer i udseende.