Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:28 80 05 53

Send os en e-mail
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Statuetter

Der er 2 varer.

Statuetter i flotte udskæringer og udformninger. Figurerne er inspireret af afrikansk kultur, traditioner og levevis. I Afrika er det f.eks. meget almindeligt at flette hår, knuse madvarer i morter med en støder, bære børn på ryggen og ting på hovedet. Ved festligheder og speciale traditionelle begivenheder i nogle kulturer (f.eks. Lobi stammen i den østlige del af Elfenbenskysten) optræder kvinder i bare overkrop mens underdelen er dækket af et stykke stof eller ”cache-sex”.

Dame statuetter i forskellige udførelser, størrelser og farve. De findes som store og små, mørke og lyse.

De stående statuetter er udarbejdet i azobé, et hårdt, stærkt og holdbart træ der er modstandsdygtigt over for svamp, termitter og boreorme. Azobé er varigt i vand og er en fremragende bygningstømmer som benyttes til bl.a. havnearbejde, fundamentspæle, møbler og jernbanesveller. I Danmark er azobé brugt til alle nyere færgehavne. Azobé kaldes også jerntræ.

De knælende damer er i ibenholt og findes i forskellige udformninger og størrelser. Ibenholt er et meget tungt, hårdt og skørt træ der ikke er let at bearbejde. Træet skal behandles med meget stor dygtighed og omhu for at få et godt resultat. Disse flotte figurer vidner om kunsthåndværkerne stor dygtighed. Det kan altså deres kunst.